Szabadidős tevékenységek, kulturális események, tanodán belüli nyitott tanodai programok:

A tanoda közösségteremtő erejét az otthonos légkör biztosítja, melyben minden gyermek önmaga lehet, megbecsülésre és elfogadásra számíthat. A közösségi és szabadidős programok között a különböző sporttevékenységek a szórakozás és az örömkeltés mellett fejlesztik a kapcsolatteremtő képességet, a toleranciát. Megismertetik az egészséges életmódot, kialakítják a testi és lelki alkalmazkodás képességét, javítják a fizikai és lelki kondíciókat.

A program megvalósítása során vállaltuk, hogy évente egy alkalommal egészségnapot rendezünk és évente egy alkalommal családi sportnapot szervezünk.

A nemzetiségi, etnikai identitás erősítése érdekében évente egy alaklommal szerveztünk hagyományőrző családi napot.

Fontos közösségfejlesztő tevékenységeinkbe a tanodába járó tanulók családjának minél szélesebb körű bevonása a közösségi programok biztosításával. A programokba bevontunk olyan önkéntes segítőt/segítőket akik a gyermekek környezetéből, a helyi közösség tagjaiból kerülnek ki és személyes részvételük elősegítik a gyermekek komfortérzetét.

Nyitott tanodai programjainkat, a település és a környező települések gyermekei bevonásával, szülők részvételével szerveztünk meg.

 

Megvalósított nyitott tanodai programok:

  • 12.14. Hagyományőrző Családi Nap
  • március 15-i ünnepség (2018. március 14.).
  • 06.06. Családi sportnap.
  • 12.06. Családi sportnap.
  • 12.03. Hagyományőrző Családi Nap.

 

Elérhető beszámolók:

Írta: Admin

Weblapszerkesztő

Válasz